Confidenţialitate

Noi confruntări militare la frontiera dintre Azerbaidjan și Armenia

Confruntările armate au continuat la frontiera dintre Azerbaidjan şi Armenia.

Azerbaidjanul a anunţat că a pierdut în total 13 militari şi un civil în cele trei zile de confruntări, iar Armenia a raportat moartea a patru militari.

Oficialii armeni susţin că drone azere au atacat infrastructură civilă în oraşul Berd. Una dintre dronele azere a fost doborâtă, a declarat Shushan Stepanyan, purtătorul de cuvânt al Ministerului armean al Apărării.

Armenia şi Azerbadjan sunt în conflict de la începutul anilor 1990 pentru controlul asupra enclavei cu populaţie majoritar armeană Nagorno-Karabah.

Turcia a anunţat că menţine susţinerea pentru Azerbaidjan.

Statele Unite şi Rusia, care co-prezidează Grupul Minsk al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), au condamnat violenţele şi au îndemnat ambele părţi să dea dovadă de reţinere.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, a exprimat “preocupare profundă” în legătură cu schimburile de focuri, oferindu-se să medieze.

Secretarul general ONU, Antonio Guterres, a cerut, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, “încetarea imediată a focului” şi “reducerea tensiunilor”.