Noi amenzi pentru nerespectarea stării de urgență

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore,  8.862 de persoane care nu au respectat măsurile stării de urgență.

Sancţiunile contravenţionale aplicate acestora însumează valoarea de 19.190.772 de lei.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, prin structurile abilitate ale Ministerului de Interne, până în prezent, au fost întocmite 374 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, o faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 24.193 de persoane. Alte 68.757 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Un medic rezident al Spitalului Militar Central Bucureşti, testat pozitiv la noul coronavirus, este cercetat penal pentru că a încălcat măsura izolării la domiciliu. Tânărul în vârstă de 37 de ani a fost găsit la locuința socrilor, sâmbătă seara, în comuna buzoiană Mărăcineni.

Sub supravegherea forțelor de ordine, medicul a fost preluat cu izoleta și adus în Capitală, fiind internat la Spitalul ”Victor Babeş”. Pe numele bărbatului, anchetatorii au deschis dosar penal sub acuzația de zădărnicire a combaterii bolilor. DSP Buzău a început ancheta epidemiologică în acest caz.

Numărul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns, duminică, la 6.300, în creștere cu 310 cazuri.

Cele mai multe îmbolnăviri sunt raportate în județul Suceava (1.661).

Bilanțul epidemic al deceselor a urcat 306.

GCS a raportat, duminică dimineața, alte 15 cazuri mortale. Victimele au între 34 și 87 de ani.

În cele mai multe dintre aceste cazuri, pacienții sufereau și de alte afecțiuni. Pe listă apar o a doua asistentă medicală din Brașov și o femeie din Suceava, care a luat virusul de la fiul său, revenit din străinătate.

În unele situații, probele au fost recoltate abia după decesul pacientului.

La ATI, în acest moment, sunt internați 204 de pacienți.

852 de persoane au fost declarate vindecate.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 62.328 de teste.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS