Noi amanunte in cazul accidentului aviatic de la Siutghiol

Anchetatorii au făcut un experiment care demonstrează că strigătele de ajutor ale victimelor puteau fi auzite de pe mal.

Parchetul General, care conduce ancheta în cazul elicopterului SMURD prăbușit la Mamaia, anunță că strigătele de ajutor ale victimelor puteau fi auzite de pe mal. Anchetatorii au făcut un experiment care demonstrează acest lucru.

Imediat după tragedia din stațiunea Mamaia, în presă a apărut o înregistrare video în care unul dintre membrii echipajului, aflat în apă, strigă după ajutor. De pe mal, martorii îi cer să reziste și îl asigură că au chemat echipele de salvare.

Însă, ulterior, înregistrarea respectivă a fost pusă sub semnul îndoielii: puteau să fie auzite sau NU strigătele unei persoane aflate în mijlocul lacului? Este ceea ce au încercat să afle și procurorii care se ocupă de acest caz. Ei au făcut un experiment în cadrul căruia au trimis două echipe la fața locului: o echipă de scafandri a intrat în apă, exact în locul în care s-a prăbușit elicopterul, iar cealaltă echipă a stat pe mal pentru a se stabili dacă sunetele puteau fi propagate până acolo. Concluzia: da, sunetele puteau fi auzite de cei aflați pe mal.

În accidentul de la jumătatea lunii trecute, au pierit toți cei patru membri ai echipajului: un medic, asistenta medicală, pilotul și copilotul.