Confidenţialitate

Noi acuzații la adresa polițiștilor de la Secția 16 din București | AUDIO

Ruxandra Vasile, în vârstă de 43 de ani, a povestit pentru Libertatea că, în septembrie 2019, noaptea, pe când se întorcea de la o nuntă și tocmai își parcase mașina, un polițist i-a cerut să se legitimeze. Femeia spune că nu avea buletinul la ea, iar în momentul în care l-a întrebat pe polițist dacă poate intra în locuință să i-l aducă, acesta s-ar fi năpustit asupra sa. Abia după ce l-a auzit pe polițist spunându-I unui coleg să îi pună cătușele, și-a dat seama ce vrea să facă acesta.

Femeia susține că polițiștii i-au luat telefonul și geanta, i-au pus cătușe și au sechestrat-o în mașina de poliție. Timp de două ore, i-au vorbit urât și au numit-o ‘’drogată, bețivă, zdreanță’’.

Ruxandra Vasile a depus plângere la secția 16 de poliție, dar nu a primit niciun răspuns.

Poliția Capitalei precizează, într-un răspuns pentru Libertatea, că femeia ar fi pătruns cu mașina pe o stradă cu acces interzis și ar fi avut un comportament recalcitrant. Testele au arătat că nu consumase alcool. Polițiștii spun că se fac cercetări în acest caz pentru purtare abuzivă,  abuz în serviciu și lipsire de libertate în mod ilegal.

În prezent, 9 polițiști de la secția 16 din București sunt cercetați penal pentru că, în septembrie, anul trecut, ar fi torturat doi bărbați care le-au reproșat că nu poartă mască de protecție. Cei doi bărbați au decedat, între timp, la distanță de 3 săptămâni unul de altul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță