Noel Neill, prima actriţa care a jucat rolul Lois Lane din „Superman”, a încetat din viaţă

Noel Neill, prima actriţă care a interpretat rolul Lois Lane într-o producţie ”Superman”, a murit, duminică, la vârsta de 95 de ani, potrivit The Guardian.

Trupul neînsuflețit al actriţei a fost găsit în locuința sa din statul american Arizona, după o lungă perioadă de timp în care a avut probleme grave de sănătate.

Noel Neill a jucat, în perioada 1948 – 1950, rolul reporterului alături de actorul Kirk Alyn, care îl interpreta pe Superman. În plus, ea a jucat şi în serialul TV ”Aventurile lui Superman”, alături de George Reeves, între anii 1953 – 1958.

Actriţa a apărut şi în filmul „Superman” cu Christopher Reeve, lansat în 1978, unde a jucat rolul mamei lui Lois Lane, Ella, dar şi în pelicula ”Superman Returns” (2006), cu Brandon Routh în rol principal.

De asemenea, ea a avut o scurtă apariţie şi în serialul ”Superboy” (1992), bazat pe anii copilăriei lui Superman.

Născută în Minnesota, pe 25 noiembrie 1920, şi-a început cariera ca dansatoare şi cântăreaţă, iar la vârsta de 18 ani s-a mutat la Hollywood.

În 1941 a semnat primul contract cu Paramount Pictures. A jucat în peste o sută de filme, alături de actori ca Bob Hope, Crosby şi Gene Kelly.viewscnt

https://www.youtube.com/watch?v=nTYoj2buBtQ

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS