Noaptea Muzeelor – bilanț

 

Noaptea Muzeelor s-a dovedit și anul acesta un eveniment de succes.

În Capitală, cei mai mulți vizitatori au mers la Cimitirul Bellu: peste 25 de mii de persoane au ascultat aici fragmente din spectacole celebre de operetă.

La Muzeul Antipa, au fost 14 mii de vizitatori, iar la Muzeul Țăranului Român peste 11 mii.

Până să treacă pragul Muzeului Antipa cei aproape 14 mii de vizitatori au format cozi de câțiva metri. Odată intrați, au putut vedea o expoziţie de paianjeni şi scorpioni vii.

Cimitirul Bellu a fost vizitat de aproape 25 de mii de persoane, care au asistat la fragmente din spectacole celebre interpretate de artiștii Teatrului de Operetă Ion Dacian”.

Muzeului de Istorie a României i-au trecut pragul mai bine de 8600 de persoane, care s-au putut bucura de un recital de muzică ușoară și clasică, dar și de un spectacol de balet.  În curtea interioară a fost organizată o demonstraţie de mânuiri de arme și o prezentare a ţinutelor militare aflate din timpul Războiului de Independenţă.

S-a stat la coadă și la muzeele din țară. Peste 13 mii de oameni au vizitat muzeele din Cluj-Napoca. Cele mai căutate au fost Muzeul de Artă, dar şi Muzeul de Istorie sau Muzeul Etnografic.

Aproape 6000 de persoane au vizitat Castelul Corvinilor, unde au urmărit lupte dintre cavaleri, dansul domnițelor și au asculat povestea Domniței Cristina îngropată la castel.
Ajuns anul acesta la a 11-a ediţie, Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale – are loc în fiecare an, sâmbăta, în jurul datei de 18 mai  de Ziua Internaţională a Muzeelor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare