Confidenţialitate

NOAPTEA MUZEELOR 2020: Opera Comică pentru Copii & Cel mai mic muzeu din România | AUDIO

Peste  60 de muzee și operatori culturali din toată țara s-au înscris și anul acesta pentru a sărbători, pe 14 noiembrie, a șaisprezecea ediție a Nopții Europene a Muzeelor.

În contextul actual determinat de pandemie și în situația în care s-au impus noi măsuri la nivel național, muzeele și spațiile culturale sunt gata să abordeze evenimentul și în mediul online și propun publicului diferite activități interactive pe rețelele sociale și pe website-urile proprii.

Muzeele își așteaptă vizitatorii și în spațiile fizice, nu doar virtual, la Noaptea Muzeelor 2020.

Opera Comică pentru Copii din București
este una dintre insituțiile culturale înscrise în evenimentul național al muzeelor de anul acesta.
Știați că arhitectura Operei Comice pentru Copii este specială, fiind singura clădire de cultură din București proiectată de către Horia Creangă, nepotul lui Ion Creangă?
Sau că, de exemplu, podul scenei din Sala Mare a Operei are o înălțime echivalentă cu un bloc de 10 etaje? Acolo sunt depozitate decorurile, înălțate sau coborâte, după caz, cu contragreutăți și manevrate cu măiestrie de pe pasarele care trec pe deasupra scenei. Și gândiți-vă că un decor poate avea și 5 tone….Unică în Europa din punct de vedere a audienței sale, Opera Comică pentru Copii este, de asemenea, una dintre puținele instituții de spectacol din România care dețin o scenă rotativă, denumită turnantă, acționată de un motor foarte puternic, ce face, printr-o mișcare de rotație de câteva secunde, ca decorurile să se schimbe integral, chiar sub ochii publicului? Turnanta are un diametru de 12 m și este un element care surprinde de fiecare dată spectatorii, mici sau mari.

Pe 14 noiembrie, de Noaptea Muzeelor, Opera Comică pentru Copii și-a propus să găzduiască în curtea sa generoasă și… „Cel mai mic muzeu din România”. Acesta conține, spre deliciul copiilor, un singur exponat – un costum renascentist de damă al Corului Madrigal, simbol faimos al prezenței pe scenă a Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și unul dintre cele mai celebre costume din viața culturală a României.

Offline sau on-line, Opera Comică pentru Copii rămâne alături de micii săi spectatori entuziaști și pe 14 noiembrie, de Noaptea Muzeelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În contextul stării de alertă, detalii despre modalitatea organizării evenimentelor de Noaptea Muzeelor vor fi disponibile pe site-ul și pagina de facebook ale Operei Comice pentru Copii: www.operacomica.ro sau https://www.facebook.com/OperaComica.

Toate evenimentele cu public vor fi organizate în funcție de evoluția situației în București, cu respectarea normelor și recomandărilor oficiale aflate în vigoare la data evenimentului