Confidenţialitate

NOAPTEA MUZEELOR 2020: Muzeul de Artă Recentă MARe | AUDIO

Mergem astăzi să aruncăm o scurtă privire în singurul muzeu de artă privat din România, Muzeul de Artă Recentă MARe, un edificiu surprinzător și modern, cu o arhitectură și o așezare spectaculoasă, „vernisat” în 2018 în una dintre cele mai frumoase zone ale Bucureștiului, pe Bulevardul Primăverii nr 15.

Știați că Muzeului de Artă Recentă i se mai spune și Casa Neagră din Primăverii, datorită aspectului arhitecturii sale de monolit negru de cărămidă, așezat pe un piedestal de sticlă, ca un un „buncăr pe un diamant”?

Deși pare din exterior un spațiu mic, MARe reunește eficient și inovator cinci niveluri, Auditorium, Bibliotecă, cafeterie și chiar o mică grădină. Muzeu și, totodată, spațiu cultural, MARe include o expoziție permanentă, precum și alte cîteva temporare și găzduiește evenimente, activări și un loc de întâlnire și taifas.

Colecția permanentă – DIVERSITATE STILISTICĂ CU RĂSPUNDERE LIMITATĂ – aflată la nivelurile 1 și 2, prezintă 126 de lucrări semnate de 62 de artiști români, care surprind transformările artei românești de după iulie 1965, când, la Congresul al IX-lea al PCR s-a decis „liberalizarea” acesteia și scoaterea ei de sub presiunea impusă de doctrina stalinistă, dar și artă românească de după 1989, care exprimă „deopotrivă angoasele tranziției, neagă trecutul, privește cu o speranță amestecată cu cinism, viitorul”.

De Noaptea Muzeelor 2020, MARe ne oferă spre vizitare expoziția permanentă, precum și unele temporare – Hermann Nitsch. Ritualuri/Rituals. Expoziție temporară.(Lucrări acțiune și video); Din senin/Out of the Blue. Expoziție temporară. (Pictură, desen, sculptură, obiect, instalație, lucrări audio și video); Sejur la MARe. Doru Bucur. Expoziție temporară. (Pictură).

În contextul stării de alertă, detalii despre modalitatea organizării evenimentelor de Noaptea Muzeelor vor fi disponibile pe pagina de facebook a MARe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Toate evenimentele cu public vor fi organizate în funție de evoluția situației din București, cu respectarea normelor și recomandărilor oficiale aflate în vigoare la data evenimentului.