Confidenţialitate

NOAPTEA MUZEELOR 2020: Made in RO: muzeu pop-up de publicitate și branduri românești | AUDIO

În seara aceasta vom călători înapoi în timp, dar nu foarte departe și vom merge să vedem ce era pe vremuri la modă Made in RO?

Știați că în București, există un muzeu foarte tânăr și neconvențional dedicat publicității românești? El se numește Made in RO: muzeu pop-up de publicitate și branduri românești și ne poartă într-o călătorie nostalgică și plină de umor în ultimii 150 de ani de creație publicitară și branduri care au făcut istorie. Anul acesta, până pe 18 noiembrie, puteți accesa o ediție aniversară a muzeului la Galeria Senat (Combinatul Fondului Plastic), pe strada Băiculești nr 29.

Simpaticul muzeu expune peste 2.500 de piese autentice din patru perioade de timp distincte: antebelic, interbelic, perioada comunistă și întoarcerea la capitalismul din perioada contemporană.

În decoruri autentice de epocă, aflăm care sunt schimbările de consum, de mentalități, de lifestyle și economice a trecut România de-a lungul vremii, prin câteva branduri și campanii publicitare marcante, care au avut succes și, mai ales, care era vocea publicității în societatea acelor vremuri. Muzeul de prezintă cu veselie produse pe care generații întregi le-au cumpărat și au crezut că le vor îmbunătăți statutul social sau care reprezintau simple uzanțe zilnice, specifice timpurilor.

Programul Made in RO deține și o componentă educativă pentru pasionații de arte vizuale, design, modă, publicitate, istoria media, personalități și practicieni din domeniul comunicării, dar și publicul larg, nostalgic sau simplu amator al mărcilor naționale.

Pe 14 noiembrie, de Noaptea Muzeelor, Made in Ro propune și tururi virtuale, conferințe online și ateliere creative și masterclass-uri digitale.

În contextul stării de alertă, detalii despre modalitatea organizării evenimentelor de Noaptea Muzeelor vor fi disponibile pe site-ul Made in RO: muzeu pop-up de publicitate și branduri românești https://muzeulpublicitatii.ro.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Toate evenimentele cu public Noaptea Muzeelor 2020 vor fi organizate în funție de evoluția situației pe plan local, cu respectarea normelor și recomandărilor oficiale aflate în vigoare la data evenimentului