Confidenţialitate

Noaptea Muzeelor 2017: Tururi gratuite la Castelul Bran și în Cimitirul Bellu, printre evenimente

Unul dintre cele mai așteptate evenimente din an – Noaptea Muzeelor – are loc sâmbătă, în peste 120 de spaţii culturale din Bucureşti şi din ţară. Între ofertele propuse se află un tur ghidat în Cimitirul Bellu, un concert susținut de Fanfara ”Zece Prăjini” la Muzeul Țăranului și vizite gratuite la Castelul Bran.

Bucureștenii care vor să petreacă o noapte albă la muzee pot alege între un tur ghidat în Cimitirul Bellu, o expoziție inedită la Muzeul de Geologie, unde va putea fi admirat un craniu din cuarţ de 30 de kilograme, concertul Fanfarei ”Zece Prăjini” la Muzeul Ţăranului sau muzică barocă la Muzeul ”George Enescu”, în vreme ce copiii sunt invitați la Muzeul Hărţilor şi Cărţii Vechi unde vor realiza hărţi din mirodenii şi busole.

Una dintre puţinele lucrări ale lui Constantin Brâncuşi care se află în România, ”Cap de copil”, va fi expusă la Muzeul de Artă Veche Apuseană.

Muzeul de Istorie a Evreilor participă pentru prima dată cu ”Noaptea Sinagogilor deschise”, iar în Cartierul Icoanei pot fi vizitate un fost Pensionat de Fete şi o casă a Regelui Mihai. Muzeul Aviaţiei Române a pregătit un eveniment dedicat Smarandei Brăescu, prima femeie-paraşutist cu brevet din România.

Ne mutăm la Castelul Bran, unde musafirii nocturni vor asista la un concert cu partituri consacrate, iar personalul va ghida vizitatorii într-un tur special. La Iași, principalul obiectiv al vizitatorilor va fi Palatul Culturii, redeschis anul trecut după un amplu proces de restaurare.

Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii din Franţa în anul 2005.