Noaptea de știință, vineri, în București și alte 16 orașe

Cercetătorii vor aduce știința în stradă în București și alte 16 orașe din țară.

Începând cu ora 17.00, experți din diferite domenii, ingineri, exploratori și inventatori îi așteaptă pe pasionații de știință de toate vârstele.

Potrivit organizatorilor, standurile celor mai importante centre de cercetare și instituții de învățământ vor alterna cu cele ale firmelor și organizațiilor ce au dezvoltat produse inovatoare.

Bucureștiul va găzdui evenimentul în Piața Universității, unde vor fi prezentate rezultatele muncii elevilor din cadrul proiectului 5 științe, la standuri vizitatorii vor putea testa generatorul cu pedale și bobina Tesla cântătoare sau vor gusta din fructele exotice obținute în urma cercetării.

La Alba Iulia, chiar în interiorul Cetății Alba Carolina vor fi prezentate ultimele descoperiri ale cercetătorilor locali și se vor organiza ateliere de meșteșuguri antice.

La Arad, Centrul Comercial Atrium se va transforma într-un laborator științific multidisciplinar.

În Bacău, la Universitatea ”Vasile Alecsandri”, vor avea ocazia să descopere ultimele invenții din domeniul IT și să admire spectacolul realizat de drone.

Observatorul Astronomic ‘Vasile Pârvan’ va fi gazda evenimentului din Bârlad. Vizitatorii vor afla cu ce instrumente cercetătorilor din domeniul astrofizicii.

La Brașov, spectacolul științei se va desfășura la Colegiul Național ”Andrei Șaguna” unde elevii vor captiva atenția publicului cu cele mai inedite invenții și descoperiri.

Centrul comercial VIVO! din Constanța va fi locul de ancorare a unui vehicul subacvatic telecomandat și a multe altor ateliere interactive.

La Cugir, vizitatorii sunt așteptați la Colegiul Tehnic ”I.D. Lăzărescu” cu să urmărească noutățile din industria mecanică contemporană și operarea pe mașini cu comandă numerică.

Deva găzduiește Noaptea Cercetătorilor în incinta Colegiului Național ”Decebal”, unde vor fi organizate ateliere cu roboți, jucării și construcții electronice deosebite și modelism auto și drone.

La Galați, Campusul științei așteaptă toți curioșii să testeze imprimanta 3D și aplicațiile de mecatronică sau robotică.

Facultatea de Inginerie din Hunedoara oferă publicului larg ocazia să îl cunoască pe pilotul Marcel Marian și să afle ce inovație românească se ascunde sub capota mașinii sale de curse.

La Oradea, vizitatorii vor fi introduși în fascinanta lume a cercetătorilor din Universitatea din Oradea.

Muzeul Județean de Științele Naturii din Ploiești va fi locul unde minunățiile naturii se vor împleti cu știința pentru a surprinde vizitatorii.

Sucevenii sunt așteptați pe esplanda Universității Ștefan cel Mare.

La Tulcea, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare a pregătit o introducere în fascinanta lume a Deltei Dunării.

Noaptea Cercetătorilor a ajuns, în România, la a 10-a ediție.

An de an, evenimentul a crescut și s-au alăturat tot mai multe orașe organizatoare. De la o ediție la alta, vizitatorii au trecut în rândurile voluntarilor, a cercetătorilor sau și-au urmat pasiunea pentru știință. Este uimitor cum știința, din pasiune, pentru job sau pur și simplu hobby, reușește să adune în același loc oameni de toate felurile și să genereze progres la nivelul comunităților și la nivel global.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS