Confidenţialitate

Noapte plină de evenimente culturale în mai multe orașe din țară

Noaptea albă a galeriilor – are loc astăzi, începând cu ora 19. Un lucru interesant se întâmplă pe Mătăsari. E vorba de un proiect artistic – “Memories from another life“, cu picturi ample, o instalație cu influențe scenografice.
Noaptea albă a Galeriilor are loc și la Arad, Baia Mare, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara.

Avem și Noaptea Cercetătorilor Europeni, tot azi. La București, la ora 17 – până la ora 22, în Piața Universității, dar și în alte 15 orașe din țară. Noaptea cercetătorilor se desfășoară din 2005 și încearcă să aducă publicul mai aproape de lumea științei prin experimente – unele dintre ele trăsnite – ateliere de lucru, tombole sau concursuri, proiecții de filme.

Evenimentul se va desfășura atât în București cât și în Alba Iulia, Arad, Bacău, Brașov, Constanța, Cugir, Deva, Galați, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Suceava, Târgoviște, Tulcea și Zalău.

Astăzi, la Biblioteca Naţională a României – a VII-a ediţie a Nocturnei Bibliotecilor. De la ora 18 la 02. Evenimentul se cheamă „A dormi mai puţin, pentru a citi mai mult”.

Programul este construit în jurul a două figuri-reper din istoria lecturii şi culturii universale – Bibliotecarul lui Arcimboldo şi Don Quijote . Vor fi colocvii, conferinţe şi vernisaje, ateliere de creaţie, sesiuni de lectură, workshop-uri, proiecţii de film, spectacole de dans contemporan şi tururi ghidate.