Confidenţialitate

Noapte albă în Oltenia. Drumarii au ieșit pentru a degaja zăpada. Ninge în continuare la munte | VIDEO

A fost o noapte albă pentru angajații de la Drumurile Naționale care au acționat pentru degajarea zăpezii de pe carosabil în Oltenia. Pe mai multe drumuri s-a așezat un strat gros de zăpadă, iar vizibilitatea a fost redusă din cauza viscolului. 

Angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova au scos în stradă sute de utilaje de deszăpezire după ce în Oltenia a început să ningă abundent.

Toate drumurile naționale din regiune au fost acoperite de zăpada. Cristi Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova:

„Noaptea trecută, DRPD Craiova a acționat pe raza drumurilor naționale aflate în administrare cu 267 de utilaje de deszăpezire. S-a acționat cu peste 1.700 de tone de material antiderapant. La acest moment se circulă în condiții de carosabil curat și umed, izolat cu zapadă tocată de 1-2 cm. Ninge în continuare în zonele montane unde suflă și vântul cu putere destul de mare, acolo acționăm cu utilajele la capacitate maximă, inclusiv cu autofrezele. Avem stocuri suficiente de material antiderapant și de combustibil pentru a acționa încă 14 zile dacă zăpada nu s-ar opri.”

Cei de la DRPD susțin că, în acest moment, mai au stocuri de materiale antiderapante care să le ajungă pentru 14 zile.

Citește și: Atenție, șoferi. Se circulă în condiții de iarnă în majoritatea zonelor din țară. Mai multe accidente au avut loc pe fondul neadaptării vitezei