Confidenţialitate

Nivelul de încredere al mediului de afaceri german scade pentru prima dată în ultimele cinci luni

Încrederea oamenilor de afaceri germani a scăzut pentru prima oară în ultimele cinci luni, pe măsură ce cazurile de COVID-19 continuă să se răspândească în Europa, conform Institutului ifo din Munchen.

Institutul a anunțat că indicele lunar al încrederii a scăzut de la 93,2 în septembrie la 92,7 în octombrie.

Companiile sunt considerabil mai sceptice în ceea ce privește evoluțiile din lunile următoare. În schimb, au dat o evaluare a situației lor actuale puțin mai pozitivă decât luna trecută. Având în vedere creșterea numărului de infecții, companiile germane devin din ce în ce mai îngrijorate.

Prin comparaţie cu majoritatea ţărilor europene, Germania a reuşit să controleze mult mai eficient numărul de infecţii cu coronavirus din timpul primului val al pandemiei. Însă cazurile au crescut într-un ritm alarmant în aproape toate ţările continentului în ultimele săptămâni, Franţa şi Spania înregistrând cele mai mari rate de infectare.

Autorităţile germane au impus noi serii de restricţii în unele regiuni ale ţării, printre care se numără închiderea timpurie a barurilor şi un set nou de cerinţe în ceea ce priveşte purtarea măştilor de protecţie.

Indicele Ifo este bazat de răspunsurile a circa 9.000 de companii germane.