Confidenţialitate

Nivel ridicat de poluare în New Delhi

Guvernul indian a declarat stare de urgenţă în privinţa sănătăţii în capitala New Delhi, din cauza nivelului ridicat al poluării din regiune.

Autoritățile au impus restricţii de transport: program alternativ „par-impar” şi interdicţia vehiculelor diesel.

Primarul spune că de vină sunt fermierii din localităţile vecine care ard păşuni şi terenuri agricole.

Un val dens şi maroniu de smog acoperă oraşul, iar locuitorii au reclamat simptome precum usturime la nivelul ochilor, iritarea nasului şi a gâtului.

Indicele calităţii aerului se află la un nivel „sever” de 478, în condiţiile în care valoarea maximă citită este de 500, iar orice măsurători care depăşesc 400 sunt considerate nesănătoase.

Ministerul indian al Sănătăţii a sfătuit grupurile de mare risc, cum ar fi cetăţenii în vârstă, bolnavii de inimă şi cei cu astm bronşic, să evite ieşirile din casă.

În plus, și elevii sunt protejați. Toate şcolile rămân închise cel puţin până duminică.

Au fost impuse şi restricţii de transport în capitală. Nu au voie să intre în New Delhi, vehiculele diesel mai vechi de 10 ani, vehiculele pe benzină mai vechi de 15 ani şi camioanele care transportă materiale de construcţie.

În plus, în următoarea săptămână, mașinile vor circula după un program alternativ.

Autovehiculele cu plăcuţe de înmatriculare care se termină cu un număr impar pot circula într-o zi, iar cele cu un număr par în următoarea zi.

Locuitorii sunt încurajaţi să folosească transportul public.

Sursă foto: india.com