Confidenţialitate

Ninsorile din zona montană înaltă ar putea continua până luni seara. Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă | AUDIO

Au fost noi ninsori în zonele montane înalte, iar în Pasul Prislop din Munții Rodnei se circulă în condiții de iarnă. În Pasul Tihuța-Bistrița ninsorile ar putea continua până diseară. Din păcate, apar și primele victime ale frigului: o femeie din Iași a fost găsită decedată din cauza frigului, iar un bărbat a ajuns în spital din aceeași cauză.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Femeia din Iași, în vârstă de 75 de ani, a fost găsită în stare gravă în casă de o vecină. Locuința sa nu era încălzită. Femeia a fost transportată la spital în comă, cu o temperatură a corpului de 28 de grade Celsius.

Tot în județ, un bărbat în vârstă de 67 de ani a fost dus la spital cu ambulanța cu o temperatură corporală de 27 de grade Celsius. Bărbatul a fost salvat.

Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe drumul naţional DN 18, în Pasul Prislop – 1.400 de metri altitudine din Munţii Rodnei – pe sectorul de la kilometrul 160 la kilometrul 181, unde acţionează trei utilaje de deszăpezire. În zonă ninge de mai multe ore.

Pe alte tronsoane de drumuri naţionale, judeţene şi comunale din Maramureş traficul rutier este afectat şi de ceaţă, vizibilitatea fiind redusă pe unele porţiuni sub 100 de metri.

Cantitatea de zăpadă căzută în Pasul Tihuţa nu a fost una consistentă

Angajații de la Drumuri Naționale Bistrița au răspândit material antiderapant în Pasul Tihuţa, pe DN 17. Ninsorile ar putea să cadă până spre seara zilei de luni.
Cantitatea de zăpadă căzută în Pasul Tihuţa nu a fost una consistentă, potrivit reprezentanților de la Gospodărirea Apelor Bistriţa-Năsăud, stratul depus fiind de cel mult 2 centimetri.

Pasul Tihuţa reprezintă principala cale de legătură între Transilvania şi Moldova şi este situat la graniţa dintre judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava, la o altitudine de aproximativ 1.200 metri.

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Citește și: Pentru prima dată, cercetătorii au găsit microplastic în zăpada din Antarctica