Confidenţialitate

Ninsori şi ger în Bucureşti şi în sudul şi sud-estul ţării, de duminică noapte până marţi

În Bucureşti şi judeţele din sudul şi sud-estul ţării va ninge din nou, începând din noaptea de duminică spre luni. Vor fi vijelii, vântul va atinge la rafală viteze de peste 40 de kilometri pe oră.

Luni, vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţãrii, geroasã dimineaţa în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi izolat ceaţã în zonele joase, în special cele din regiunile extracarpatice. Spre searã, în extremitatea de sud va începe sã ningã slab. În regiunile sudice şi sud-estice, vântul se va intensifica treptat, devenind în general moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 3 grade.

În Capitală, luni, vremea va fi rece. Cerul va fi înnorat, în primele ore ale zilei vor fi condiţii de ceaţã, iar vântul va deveni moderat. Temperatura maximã va fi de -4 – -3 grade.

Ninsorile vor reveni în Bucureşti şi în judeţe din sudul şi sud-estul ţării, fiind moderate în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea şi mai intense în extremitatea sudică a ţării.

În judeţele din sudul şi sud-estul ţării, vântul se va intensifica treptat şi va atinge la rafală viteze de 45-55 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea. Vântul va atinge viteze mai mari în Dobrogea, în jumătatea de est a Munteniei, în Bărăgan şi în sudul Banatului, spulberând zăpada.

În estul Dobrogei, precipitaţiile vor fi mixte şi vor fi condiţii de producere a poleiului.

Meteorologii anunță că luni se va analiza, în funcţie de evoluţia vremii, dacă vor fi date informări sau avertizări meteorologice pentru zone în care se vor semnala ninsori, vânt şi temperaturi scăzute.