Confidenţialitate

Nicușor Dan spune că se așteaptă la sute de avarii la rețeaua de termoficare din Capitală | AUDIO

În această iarnă, bucureștenii trebuie să se aștepte că la rețeaua de termoficare vor fi sute de avarii, iar în acest moment tot ce se poate face este o bună pregătire pentru intervenții cât mai rapide.

Avertismentul vine de la noul primar al Capitalei, Nicușor Dan.

Acesta a fost invitat marți dimineață, în emisiunea Deșteptarea, la o zi după ce Curtea de Apel a respins contestațiile mai multor reprezentanți PSD la validarea sa.

„Tot ce se poate face este să pregătești un management de avarie, asta înseamnă să pregătești un stoc cu materiale, să pregătești echipele, să pregătești echipamentele și o să vedem în momentul în care voi prelua cu adevărat mandatul, mâine sau poimâine, câte din aceste lucruri există deja. Să fim pregătiți să intervenim la sutele de avarii care vor apărea, n-o să promit că n-o să fie avarii, că e imposibil cu rețeaua ciuruită pe care o avem”, a spus Nicușor Dan la Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O altă problemă gravă este pandemia de coronavirus, Capitala având o rată de transmitere de peste 3 la mia de locuitori.

Nicușor Dan: „Trebuie să facem în sfârșit un acord cu DSP, ei sunt cei care gestionează de fapt această criză, relația cu cetățenii pe partea de prevenție, pe partea de spitale e o a doua chestiune și ei nu au nici oamenii nici resursele care le-ar fi necesare pentru a gestiona asta și imediat o să lucrăm împreună.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ceea ce privește transportul public, primarul ales al Bucureștiului spune că STB are datorii către ANAF de aproximativ un miliard de lei.

Nicușor Dan spune că, pentru început, va încerca să ușureze viața călătorilor prin intervenții mici, care nu costă mult.

„Ceea ce vreau să facem foarte repede este să avem hărți ale transportului în comun în stațiile de transport în comun, ceea ce vedem în toate orașele în care călătorim, și să reușim să avem, pe timpii pe care îi avem acum în trafic, orarul pe care mijloacele de transport în comun îl au în acest moment”, a mai spus primarul ales al Capitalei la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.