Confidenţialitate

Nicușor Dan spune că, din cauza datoriilor, a fost nevoit să taie din banii pentru curățarea parcurilor și tratamentele pentru țânțari

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan a explicat miercuri de ce parcurile administrate de municipalitate sunt pline de buruieni și neîngrijite și nu s-au început nici până acum tratamentele pentru țânțari, căpușe și șobolani.

Edilul spune că din cauza datoriilor, a fost nevoit să taie din fonduri, dar promite că în cel mult două săptămâni, parcurile vor arăta frumos:

„Am preluat un mandat cu datorii curente de 3 miliarde de lei, în consecință am fost obligați să tăiem costuri și acolo unde am fi vrut și acolo unde nu am fi vrut și asta a fost situația la parcuri și la străzi. Operațiunea de cosire a ierbii din parcuri a început, estimez că undeva în două săptămâni o să fim gata. În ceea ce privește acțiunea de dezinfecție dezinsecție, adică țânțari, căpușe și șoareci șobolani, avem pregătite utilajele, imediat ce vremea ne-o permite începem să stropim, nu putem să facem asta când plouă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nicușor Dan a dat și câteva exemple de prețuri percepute de companiile municipale, cu care lucrează Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement, însă a promis încă o dată că aceste companii vor fi desființate:

„Cosire mecanică a gazonului 1 leu/mp, când prețul pieței este 23 de bani/mp, de 4 ori mai mult. Cât costă să demontezi o șipcă ruptă dintro bancă: 200 de lei s-o domontezi, 200 de lei s-o montezi. Cât costă să golești un coș de gunoi: 4 lei. Lucrurilea astea nu putea și nu pot să funcționeze mai departe în acest mod și o să vedeți în activitatea viitoare o corectare a tarifelor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Despre gropile din asfalt, primarul Nicușor Dan a spus că problema va fi rezolvată în două luni.

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei