Confidenţialitate

Nicușor Dan s-a reînscris în USR și a semnat protocolul de constituire al Alianței 2020 USR-PLUS

Nicușor Dan s-a reînscris în USR. Decizia vine după ce Biroul Electoral Central a respins protocolul de constituire al alianței electorale “Alianța 2020 USR-PLUS”, motivând că în documente președinți ai paretidelor sunt Nicușor Dan și Raluca Daneș, nu Dan Barna și Dacian Cioloș.

Reînscrieire lui Nicușor Dan în USR pare să fie singura soluție juridică găsită pentru a contrasemna, în mod legal, protocolul Alianței USR-PLUS.

Intr-un interviu pt Europa FM, Nicusor Dan spune că va face tot ce ține de el pentru ca Alianța să se regăsească pe buletinele de vot la europarlamentare, dar că va redeveni independent după ce se vor termina formalistătile de inscriere.

„Pentru a încerca să salvez posibilitatea ca mulți români care au această opțiune electorală să poată să și-o exprime, ar fi fost nevoie de semnătura mea. Ca să semnez, trebuia să fiu membru de partid. Am făcut o cerere în acest sens. Mi-a fost aprobată. Cât este nevoie ca aceste formalități să fie făcute voi rămâne în USR, după care voi redeveni independent”- a spus Nicușor Dan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Biroul Electoral Central a publicat decizia de respingere a înregistrării alianței electorale USR-PLUS, în care arată că, potrivit mențiunilor din Registrul partidelor politice, Nicușor Dan este cel în drept să reprezinte USR, iar Dan Barna nu are calitatea de reprezentant al partidului.

În cazul PLUS, BEC susține că Raluca Danes este reprezentantul partidului, nu Dacian Cioloș.

Președintele USR Dan Barna a anunțat că va contesta decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție.