Confidenţialitate

Nicușor Dan, reacție după anunțul prefectului Capitalei referitor la Parcul IOR: Nu înțeleg de ce nu m-a contactat pentru a-l ajuta

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, reacționează după ce prefectul Bucureștiului a anunțat că acționează Primăria Capitalei în instanță referitor la retrocedarea Parcului IOR.

Într-o postare pe Facebook, Nicușor Dan spune că speră ca acțiunea lui Rareș Hopincă să fie una serioasă, nu un gest de imagine. ”Nu înțeleg de ce nu m-a contactat pentru a-l ajuta, deși am anunțat public că am finalizat o amplă analiză juridică a speței” continuă primarul general.

Nicușor Dan spune că acțiunea comună a prefectului, alături de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, este ”o sfidare a bunului simț”.


”Negoiță și Oprescu au îngreunat foarte mult posibilitatea de anulare a dispoziției de retrocedare. În litigiul în care cele două primării au fost parte, Înalta Curte a reținut definitiv că terenul nu e parc pentru că niciuna din primării nu a venit cu acte care să dovedească faptul că e parc” conchide Nicușor Dan.

În această dimineață, prefectul Capitalei și primarul Sectorului 3 au mers în Parcul IOR din București de unde au anunțat că dau în judecată Primăria Generală a Capitalei pentru a anula dispozițiile din 2005 prin care au fost retrocedate 12 hectare din parcul bucureștean. Dispozițiile au fost semnate de fostul edil al Capitalei, Adriean Videanu.

Foto: arhivă / Europa FM