Nicușor Dan pleacă din USR, nemulțumit că Biroul Național respinge modificarea definiției familiei

Nicuşor Dan a decis să se retragă din USR după ce membrii Biroului Naţional al partidului au decis în majoritate că formațiunea trebuie să respingă tema revizuirii Constituţiei pentru redefinirea familiei.

Biroul Național al partidului a decis cu 11 voturi ”pentru” poziţionarea împotriva modificării Constituţiei în sensul redefinirii familiei. Au mai fost 8 voturi ”împotrivă” şi 2 abţineri.

Nicuşor Dan a spus, într-o conferinţă de presă, că există trei motive care au stat la baza demisiei sale. În primul rând, disputa legată de cine apără tradiţiile şi cine nu riscă să lase în plan secund problema cine fură şi cine nu fură în România astfel că există posibilitatea ca peste 20 de ani să se fure din nou în România sub pretextul apărării tradiţiilor.

Al doilea motiv este faptul decizia Biroului Naţional privind referendumul afectează sentimentele religioase a unei părţi a membrilor USR. ”USR a fost votat şi de oameni care sprijină referendumul şi de oameni care nu-l sprijină”, a argumentat Nicuşor Dan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

El a spus că ar fi putut trece peste cele două motive de demisie, însă al treilea nu poate fi trecut cu vederea. ”În zecile de întâlniri avute cu oameni pe care am încercat să-i conving să ni se alăture, le-am promis că în partid este loc pentru toată lumea, şi pentru progresişti, şi pentru conservatori, şi că nu va exista o decizie în contradicţie cu sentimentele lor identitare (…)Am făcut o promisiune pe care nu am putut  să o ţin”, a declarat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan  a mai spus că în cazul în care un organism de conducere al partidului superior Biroului Naţional va anula decizia de poziţionare a formaţiunii pe problema familiei, el se va întoarce în USR, precizând că în caz contrar va aştepta să apară un partid în care să se regăsească.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS