Confidenţialitate

Nicuşor Dan, despre sistemul de termoficare: O să avem foarte multe avarii iarna asta

Primarul ales al Capitalei anunţă că şi-a propus ca, în termen de 3 ani, să reabiliteze, în cadrul unor proiecte care implică şi fonduri europene, sistemul de termoficare al orașului.

Nicuşor Dan susţine că, la momentul actual, sistemul administrat de Termoenergetica este „aproape de nivelul critic”

„Strict tehnic, ca să schimbi un kilometru de conductă de termoficare nu trebuie să spargi un kilometru de bulevard, ci trebuie să intri din casetă în casetă, să scoţi conducta aceea de metal şi să o introduci pe cea modernă. Bineînţeles că nu o să fie bătând din palme, dar putem să facem să fie eficient acest proces şi oricum suntem obligaţi să o facem. Asta este chestiunea pe termen de trei ani. Şi mai este o chestiune care vizează ce vom face în iarna asta pentru că, în vara asta, din motive electorale, nu s-au făcut reparaţii, sunt datele pe care le am, ieri (marţi -n.r.) am fost la ELCEN, sunt datele pe care ELCEN-ul le-a făcut publice, cantitatea de apă suplimentară care este introdusă în reţea din cauza scurgerilor este de trei ori mai mare decât în 2016 şi problema nu e că e de trei ori mai mare decât în 2016 , 2,2 tone pe oră, problema este că la 2,5 tone oricâtă apă ai mai băga, nu se mai poate. Deci suntem aproape de nivelul critic”, a declarat acesta, miercuri seară, într-o emisiune la B1 Tv.

„O să avem foarte multe avarii peste iarna asta, este absolut clar. Ceea ce noi putem să facem este să pregătim intervenţia pe aceste avarii, astfel încât repararea lor să fie cât mai rapidă. Suntem obligaţi să le facem pentru că, altfel, rămân blocuri întregi fără căldură şi fără apă caldă”, a adăugat Nicușor Dan, potrivit căruia autorităţile trebuie să asigure stocuri din materialele necesare intervenţiilor, detectoare de avarii, echipamente şi echipe de intervenţie.

„Mai mult decât atât, vor fi mai multe avarii decât Termoenergetica poate să suporte şi atunci trebuie să faci, în regim de urgenţă, nişte contracte cu nişte firme, din nou, trebuie să existe o relaţie serioasă între Primărie şi aceste firme astfel încât şi compania primăriei şi companiile astea private să intervină cât mai repede la avarii”, a insistat Nicuşor Dan.

Lipsa apei calde în cartierele bucureștene a devenit temă de campanie electorală la recentele alegeri locale, pierdute de social-democrata Gabriale Firea, care aspira la un nou mandat de edil general.