Nicuşor Dan avertizează: Dacă Opoziţia nu are un candidat comun, G. Firea ar putea rămâne primar

Gabriela Firea se află în topul preferinţelor bucureştenilor pentru un nou mandat de primar al Capitalei, cu 35 la sută dintre opţiunile electoratului, arată un sondaj realizat de Compania VERIFIELD, comandat şi prezentat, duminică, de candidatul independent Nicuşor Dan.

Potrivit lui, 60% dintre votanţii Opoziţiei ar alege un candidat de dreapta la alegerile locale.

Nicuşor Dan este, deocamdată, susţinut pentru postul de primar general doar de USR, dar speră să fie candidatul întregii Opoziţii. În acest caz, acesta ar obţine aproape tot atâtea voturi cât Gabriela Firea, crede el.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că partidul va avea un candidat propriu la alegerile pentru Primăria Capitalei, iar Nicuşor Dan a lăsat să se înţeleagă acum că nu este exclus să facă echipă cu liberalii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit lui Nicuşor Dan, cel care a comandat sondajul, cercetarea a fost realizată prin intervievarea a o mie de persoane, în prima parte a acestei luni şi are o marjă de 3,4 la sută.

Nicuşor Dan a explicat şi care sunt marile probleme ale capitalei: o situaţie financiară grea, reşeaua de termoficare degradată, traficul sufocant şi poluarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deocamdată, partidele nu şi-au ales candidatii.

Gabriela Firea este, în prezent, singurul candidat de stânga care a anunțat că vrea să fie primarul Capitalei.

Social democraţii nu şi-au anunţat oficial candidaţii, însă Firea a fost repusă la şefia PSD Bucureşti, fiind de aşteptat ca ea să rămână candidatul formaţiunii.

USR îi susţine pe Nicuşor Dan, dar partenerul său de alianţă, PLUS, îl pregăteşte pe fostul ministru Vlad Voiculescu pentru a intra în lupta electorală de la Bucureşti.
PNL nu are un candidat însă. Ludovic Orban a anunţat că o eventuală candidatură a sa este o intoxicare, iar candidatul formaţiunii va fi stabilit după realizarea unor sondaje ample.

Alegerile locale vor avea loc la finalul lunii mai sau începutul lunii iunie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS