Confidenţialitate

Nicușor Dan: ALPAB are 10 zile la dispoziție să pună la punct parcul Cișmigiu | AUDIO

A început curățenia în Parcul Cișmigiu. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a mers și el în parc și a anunțat că ALPAB –  Administrația Lacuri, Parcuri și agrement are 10 zile la dispoziție să pună la punct Cișmigiul.

Angajații primăriei vor tunde iarba, vor ridica gunoiul, dar statuile care sunt murdare de excremente de păsări nu vor fi deocamdată curățate, a spus Nicușor Dan:

”Pentru curățarea statuilor trebuie să luăm un aviz de la Direcția pentru Cultură, organismul subordonat Ministerului Culturii, și acolo este o mare întârziere cu obținerea avizelor, pentru că este personal insuficient.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul general al Capitalei spune că, pe viitor, serviciile de curățenie în parcuri, ar putea fi concesionate unor firme private. Totul depinde de cum se vor descurca, zilele acestea, angajații ALPAB.

”Este un test pentru ALPAB, în funcție de ce vor face săptămânile acestea vom decide, după ce compania de parcuri se închide, dacă o să continuăm cu ALPAB prin muncitori angajați sau dacă externalizăm”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nicușor Dan a amintit că în ședința consilului general de miercuri se va vota dizolvarea celor două companii municipale de parcuri și de arbori  iar tarifele practicate de acestea până la sfârșitului anului vor fi reduse:

”Nu e posibil ca pe piață tuns iarba să coste 40 de bani și la Compania de parcuri tunsul să coste un leu și strânsul ierbii tot un leu, adică doi lei în loc de 40 de bani”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Foto: INQUAM/Octav Ganea