Confidenţialitate

Nicușor Dan a cerut Guvernului bani pentru o parte din subvenția la căldură în Capitală | AUDIO

Primarul general Nicuşor Dan a cerut bani de la Guvern pentru a putea acoperi subvenția bucureștenilor pentru căldură din această iarnă. Mai exact vrea 185 de lei în plus pe gigacalorie, față de tariful de anul trecut, care ar acoperi prețul de producție majorat de ANRE. La sfârșitul lunii, Consiliul General ar putea să aprobe și un nou tarif al gigacaloriei pe care îl plătesc bucureștenii.

Deocamdată nu se știe care va fi prețul întreg al gigacaloriei, însă știm care este prețul de producție în această iarnă: 380 de lei, a anunțat ANRE.

Mai mulți primari au cerut ajutor prin MAI şi Ministerul Dezvoltării pentru plata facturilor la căldură in această iarnă.

„Deci am făcut o diferență între care a fost subvenția pe care ar trebui să o plătească primăria anul acesta la prețul de anul acesta, 380 de lei azi față de 295 de lei pe gigacalorie anul trecut, prețul de producție”, a explicat Nicușor Dan.

În prezent, bucureştenii plătesc o subvenție de 164 lei pe gigacalorie, dar tariful s-ar putea schimba, după ce consilierii aprobă modificarea tarifului, la final de lună, dacă situatia o va cere.

„Posibil ca în ședința de Consiliu General de la finalul acestei luni să modificăm acest preț pe care cetățenii îl plătesc. Numai că dacă facem asta la sfârșitul lui noiembrie, asta se va aplica pe factură începând cu decembrie, care se plătește în februarie”, a mai spus Nicușor Dan.

Acest lucru se va întâmpla însă doar după ce primăria va avea și prețul cerut de Termoenergetica și alți furnizori pentru tariful de transport în această iarnă. Abia apoi va fi un preț final al gigacaloriei, iar primăria va putea stabili cât poate susține subvenția.

Sursa foto: Sursa foto: Inquam / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Șoferul mașinii care transporta 12 migranți miercuri seara s-a predat în dimineața zilei de joi. Mașina nu era a lui și nu avea permis | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.