Confidenţialitate

Șoferul mașinii care transporta 12 migranți miercuri seara s-a predat în dimineața zilei de joi. Mașina nu era a lui și nu avea permis | AUDIO

Continuă ancheta în Timiș legată de accidentul produs aseară în care 2 migranți și-au pierdut viața, iar alți 10 au fost grav răniți. Șoferul mașinii s-a predat în acestă dimineață la o secție de poliție din Timișoara. Tânărul are 22 de ani și este din județul Neamț.

Oamenii legii încearcă să afle acum dacă șoferul face parte dintr-o grupare de trafic de migranți sau a acționat pe cont propriu. În același timp, încearcă să refacă traseul pe care l-a urmat mașina de 5 locuri în care se găseau 13 persoane, 12 migranți afgani și șoferul român. Până acum s-a stabilit că tânărul i-a preluat pe transfugi din zona de frontieră, din zona localității Checea, situată la circa 30 de km de locul accidentului și urma să îi ducă la Timișoara.

Anchetatorii spun că afganii au intrat în țară ilegal, pe fâșia verde, aduși de calauzele din Serbia și voiau să ajungă în Occident, mai precis în Franța.

Urma să fie cazați în Timișoara și după aceea să fie urcați în autotrenuri care aveau ca destinație vestul Europei. La audieri, șoferul le-a spus polițiștilor că a fugit de la locul accidentului pentru că s-a speriat. Tânărul a fost și el ușor rănit în accident.

Trebuie spus că mașina pe care a condus-o nu îi aparținea. De altfel, șoferul nici nu avea carnet de conducere. Oamenii legii încearcă să afle dacă proprietarul autoturismului este și el sau nu implicat în traficul de migranți.

După audierile de la poliția rutieră, dosarul urmează a fi preluat de Poliția de Frontieră. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș fac cercetări în acest caz pentru infracțiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, conducere fără permis dar și pentru trafic de migranți și trecere frauduloasă a frontierei de stat. În ceea ce privește răniții, unul dintre cei transportați la Spitalul Județean Timișoara, un tânăr în vârstă de 18 ani este în stare gravă, internat în secția de terapie intensivă, cu fractură de coloană. Un alt migrant, un tânăr de 15 ani a fost transferat la spitalul Louis Turcanu, iar altor 3 le-au fost acordate îngrijiri medicale după care au fost duți la poliție pentru audieri.

Autor: Dan Turcu

Citește și: Doi morți și 10 răniți într-un accident în Timiș. Cele 12 persoane erau transportate ilegal în țară

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.