Confidenţialitate

Fost președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu a fost condamnat la închisoare cu executare

O nouă condamnare la ani grei de închisoare pentru fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu.

El a primit o pedeapsă de 8 ani de închisoare într-un dosar privind infracțiuni contra patrimoniului.

Decizia este defintivă. Complicele său, Cristian Zgabercea, fost producător general al TVR, a fost condamnat la 3 ani cu suspendare.

În primăvara lui 2018, Tribunalul Constanța a decis condamnarea lui Nicuşor Constantinescu la opt ani de închisoare. Fostul său consilier, Cristian Zgabercea, care ulterior a devenit producător general al TVR, a primit atunci o pedeapsă la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare.

Cei doi au contestat soluția Tribunalului Constanța și au cerut strămutarea procesului, la Galați.

După trei ani, Curtea de Apel Galați menține condamnarea lui Nicușor Constantinescu la 8 ani de închisoare și reduce pedeapsa aplicată lui Cristian Zgabercea pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, la 3 ani cu suspendare.

Cu termen de supraveghere de 4 ani. Nicușor Constantinescu și Cristian Zgabercea au fost judecați pentru mai multe fapte de corupție, cu un prejudiciu estimat de procurorii DNA la peste 8 milioane de euro.

Era vorba de finanțări nerambursabile din fonduri publice către diverse asociații. Dar și către două fundații prin care se organiza festivalul de la Mamaia.

Nicușor Constantinescu este la Poarta Albă unde ispășește o condamnare la 5 ani inchisoare in dosarul subfinanțării Centrului Militar Zonal, comasată cu condamnarea la alți 5 ani în dosarul Retrocedarilor și cu o alta, de 10 ani, in dosarul perdelelor forestiere.