Nicușor Constantinescu, după condamnare: Sunt arestat pentru 17.000 de euro. Eu și cu Vlad Filat

Nicuşor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, susține că este victima unui abuz al judecătorilor, după ce a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul subfinanțării Centrului Militar Zonal Constanța.

”Spuneţi dumneavoastraă cum vi se pare, de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. De 40 de zile sunt arestat abuziv”, a spus Nicușor Constantinescu, făcând referire la faptul că Biserica îi celebrează astăzi pe Sfinţii Petru şi Pavel, considerați patronii spirituali ai penitenciarelor.

În plus, Nicușor Constantinescu și-a comparat situația cu cea a fostului premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, condamnat în primă instanță la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul dispariției unui miliard de dolari din bănci.

”Sunt arestat pentru 17.000 de euro în CMZ. Eu şi cu Vlad Filat”, a spus Nicușor Constantinescu.

Declarațiile au fost făcute la Tribunalul Constanța, unde Nicușor Constantinescu a fost adus pentru audieri într-un alt dosar în care a fost trimis în judecată pentru un prejudiciu de peste opt milioane de euro.

Nicușor Constantinescu le-a cerut judecătorilor să plece pe motiv că nu se simte bine. Judecătorii i-au permis în cele din urmă să revină la penitenciarul Poarta Albă.

Înainte de a părăsi sala de judecată, Nicușor Constantinescu a spus: ”Vreau la penitenciar, nu la Spitalul Judeţean că le face DNA dosare medicilor de acolo”.

Nicușor Constantinescu a fost condamnat definitiv  de Curtea de Apel Constanţa la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal. În 2015, Tribunalul Constanţa a dispus o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare pentru Nicuşor Constantinescu în dosarul Centrului Militar Zonal.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată pentru că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanța a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care Centrul Militar Zonal era evacuat din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă.

De asemenea, instanţa a considerat că Nicușor Constantinescu nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 – 2013.

La începutul săptămânii, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la şase ani de închisoare cu executare într-un alt dosar, cel în care este acuzat tot de abuz în serviciu după ce a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian. Dar decizia în acest caz nu e definitivă.

Sursă video: Ziarul de Constanța

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS