Nicușor Constantinescu, condamnat la 6 ani de închisoare într-un alt dosar

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian.

Nicușor Constantinescu este acuzat de abuz în serviciu.

Sentința Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

 

Nicușor Constantinescu a mai fost obligat să plătească părţii civile Marian Turbatu 3.000 de euro daune morale şi 14.000 de euro către două firme ale acestuia.

Ultimul termen al procesului, din 17 iunie, a fost axat mai mult pe scandal. Judecătorii l-au amendat de 3 ori pe fostul șef al CJ Constanța și l-au evacuat din boxa acuzaților după ce i-a întrerupt pe magistrați.

 

Nicușor Constantinescu ceruse amânarea procesului pentru a afla decizia CCR privind abuzul în serviciu. Judecătoarea i-a respins însă solicitarea, dar Nicușor Constantinescu a recuzat-o.

 

Solicitarea  a fost respinsă, moment în care Nicușor Constantinescu s-a enervat.

După ce a țipat de mai multe ori la judecătoare, Nicușor Constantinescu a fost amendat de 3 ori, valoarea totală fiind de 10.000 de lei.

 

Nicuşor Constantinescu  este acuzat că a împiedicat mai multe controale ale Curţii de Conturi şi a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis sau prelungit autorizaţii de construire a unor centrale eoliene în judeţ.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS