Confidenţialitate

Nicuşor Constantinescu – 4 ani de închisoare cu executare

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul referitor la achiziţia elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol, în urmă cu 4 ani.

Decizia instanței nu este, însă, definitivă.

Nicuşor Constantinescu – deținut în prezent la Penitenciarul Poarta Albă – a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă continuată. În plus i s-au interzis anumite drepturi pentru o durată de 5 ani.

De asemenea, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa este obligat la plata unor despăgubiri civile de peste un million de lei.

El este acuzat că a cumpărat pentru Consiliul Judeţean un elicopter, printr-un program transfrontalier, pe care l-a dat ilegal spre folosinţă unei firme, dar a continuat să plătească întreţinerea aparatului de zbor din banii Consiliului Judeţean.

În 2014, elicopterul SMURD, folosit pentru situaţii de urgenţă, deşi nu făcuse astfel de zboruri până atunci, s-a prăbuşit  în lacul Siutghiol din Mamaia, provocând moartea a patru persoane.