Nicu Covaci serbează împlinirea a 71 de ani prin concertele Phoenix „Sinteza – Rapsodia”

După anul 2017, în care Phoenix a aniversat 55 de ani de activitate, trupa se întoarce în fața publicului cu un nou proiect: o sinteză între ciclul Anotimpurilor, prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume”, și Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu.

Trupa Phoenix pregătește două concerte pentru datele 19 și 20 aprilie, la Bragadiru, Ilfov.

Data primului concert coincide cu ziua de naștere (19 aprilie 1947) a liderului trupei, Nicu Covaci, atunci când acesta împlinește 71 de ani.

„Sinteza” își propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, cu toată-i mirifica metaforie, prin viziune și profesionalism, un concert în care acordurile rock și ethno-rock care au transformat formația Phoenix în unicat vor purta permanentul mesaj – unul de chemare spre rădăcini culturale astăzi lipsite de atenție, spun organizatorii.

Concertele vor avea loc la Casa de Cultură Mihai Eminescu din Bragadiru, județul Ilfov, pe 19 și 20 aprilie, la ora 19:00.

Nicu Covaci a vorbit, la Europa FM, despre anul aniversar 2017, când s-au împlinit 55 de ani de la înfiinţarea trupei Phoenix şi 40 de ani de la momentul în care membrii formaţiei au evadat din România comunistă.