Nicolas Sarkozy, reținut de procurori

Este o măsură fără precedent împotriva unui fost preşedinte al Franței.

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost plasat în arest preventiv în această dimineaţă, într-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influenţă, o măsură fără precedent împotriva unui fost şef al statului francez.

Fostul lider francez a ajuns la sediul Direcției Centrale a Poliției Judiciare din Nanterre azi dimineață în jurul orei 8.

Potrivit unui jurnalist al agenției France Press, Sarkozy a fost adus cu o maşină cu geamuri închise la culoare.

Anchetatori îl vor putea audia pe Sarkozy timp de până la 24 de ore, dar acest mandat mai poate fi prelungit cu încă 24 de ore.

Polițiștii încearcă să stabilească dacă Nicolas Sarkozy, cu sprijinul avocatului său, a încercat să obțină informații de la un înalt magistrat privind o investigație care îl viza, în schimbul promisiunii unui post de prestigiu.

Mai exact, cei care conduc ancheta vor să afle dacă fostul președinte a fost informat în mod ilegal în legătură cu punerea sa sub ascultare.

Plasarea în arest preventiv a lui Nicolas Sarkozy vine după ce zilele trecute împotriva avocatul său și a 2 magistrați a fost luată o măsură similară.

Ancheta este strâns legată de investigațiile din 2007 – atunci când Muammar Kadhafi i-ar fi finanțat lui Sarkozy campania electorală în urma căreia acesta a devenit președintele Franței.

Suma vehiculată atunci: 50 de milioane de euro.