Nicolae Robu și lupta cu centralele termice

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, vrea să analizeze dacă nu cumva centralele de apartament au legătură cu numărul cazurilor de cancer din judeţ.

El spune că există mai multe cazuri decât în alte zone ale țării și că va face chiar și un studiu pe tema asta cu bani de la bugetul local.

De asemenea, primarul mai declară că a văzut în presă o știre potrivit căreia sunt zeci de compuși chimici cancerigeni emanați de centralele de apartament.

„Am găsit pe internet întâmplător o știre în care se spunea că Universitatea de Medicină din Cluj Napoca ar fi făcut un studiu care a condus această concluzie, că centralele termice de apartament produc niște compuși chimici care sunt cunoscuți ca agenți, agenți cancerigeni, căci aceasta este terminologia.” declară Nicolae Robu în emisiunea Drum cu Prioritate.

El mai declară că prețul pentru o centrală termică este în continuă creștere: „Eu mă gândesc la cetățeni și se tot vorbește că într-o anumită perspectivă de timp o să fie mult mai costisitor să ai centrală termică proprie decât să te încălzești, să preiei agentul propriu de la un sistem centralizat. Se vorbește în spațiul public, în permanență. Au fost și documente oficiale în acest sens care atenționau că se vor produce niște taxe de mediu pentru că produc un soi de poluare pentru că acolo arde gazul, nu? Dar dacă cineva optează pentru o centrală termică proprie, eu îi respect opțiunea.  Se aplică legea, atâta tot.”

Întrebat câte cazuri de cancer peste media națională sunt în Timișoara, primarul nu a putut da un număr exact, dar a spus că este cu mult peste media națională.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS