Nicolae Hurduc – propus la conducerea Ministerului cercetării

Primul-ministru, Viorica Dăncilă a anunțat că Biroul Permanent Național al PSD l-a propus pentru funcția de ministrul al Cercetării pe Nicolae Hurduc.

Viorica Dăncilă l-a prezentat drept “un profesionist şi un bun comunicator”.

Profesorul universitar Nicolae Hurduc are 62 de ani și este inginer chimist, din 2016 – decan al Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului „Cristofor Simionescu” de la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iaşi.
Nicolae Hurduc este și membru al Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN), fiind unul dintre cei trei reprezentanți ai României de acolo.

Într-un top realizat la începutul anului 2009, specialistul în chimie se afla pe locul 55 între primii 200 de români ale căror articole au avut impact internaţional.

Nicolae Hurduc este și membru al Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN), fiind unul dintre cei trei reprezentanți ai României de acolo.

Este propunerea Guvernului pentru Ministerul Cercetării, după ce chiar în cursul zilei de astăzi a semnat adeziunea la Partidul Social Democrat, potrivit Ziarului de Iași.

BPN al PSD s-a reunit joi la Palatul Parlamentului pentru a desemna pe cel care urmează să preia portofoliul de la Ministerul Cercetării, post rămas vacant după ce Nicolae Burnete şi-a dat demisia. Interimatul a fost asigurat de Viorel Ştefan.

Foto: ziaruldeiasi.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS