Confidenţialitate

Nicolae Ciucă: „PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidențiale”

Președintele PNL – Nicolae Ciucă – a susținut declarații de presă înainte de ședința de Coaliție. Comasarea alegerilor parlamentare cu turul II din cadrul alegerilor prezidențiale ar putea fi o soluție, a spus Nicolae Ciucă. De asemenea, președintele PNL a mai declarat că „PNL trebuie să aibă propriul candidat la prezidențiale”. O nouă ședință a coaliției de guvernare pe tema comasării alegerilor are loc astăzi. Liderii partidelor aflate la putere se întâlnesc la ora 16:00 pentru a stabili cum se vor desfășura cele 4 tipuri de alegeri din acest an.

„Înainte de a fi discutat de comasare, am mers în Biroul Politic Național și am cerut mandat pentru conducerea partidului să negociem și am cerut negociere pentru comasare, fără niciun fel de altă variantă asumată de conducerea partidului. Orice în afara acestui mandat nu poate fi asumat de conducerea partidului”, a spus Nicolae Ciucă luni, 12 februarie 2024.

În plus, Nicolae Ciucă a subliniat că „PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidențiale”.

Cât despre comasarea alegerilor parlamentare cu turul II al alegerilor prezidențiale, Nicolae Ciucă a spus că „Dacă poate fi o soluție, de ce nu?”.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: O nouă ședință a coaliției de guvernare pe tema comasării alegerilor are loc astăzi. Rareș Bogdan: „Vom pune pe masă toate variantele” / „Nu se pune problema unui candidat, altul decât al PNL” | AUDIO