Confidenţialitate

Nicolae Ciucă: Până luni iau o decizie dacă voi face parte din viitorul cabinet | AUDIO

Negocierile privind majorarea salariilor din învățământ au loc cu câteva zile înaintei rocadei guvernamentale. Vineri, premierul Nicolae Ciucă își va depune mandatul. PSD, PNL și UDMR nu s-au pus nici acum de acord în privința portofoliului, în condițiile în care social-democrații au dorit schimbarea protocolului de guvernare, iar liberalii au propus reducerea numărului de ministere de la 20 la 18.

Nicolae Ciucă: Până luni iau o decizie dacă voi face parte din viitorul cabinet

 

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat astăzi dacă va face parte din viitorul cabinet: „Se consumă ziua de vineri și voi lua o decizie. Până luni voi lua o decizie. Decizia este luată ca viitorul guvern să aibă 18 ministere. Știți foarte bine cum se fac astfel de negocieri. Este normal să existe o ierarhizare în funcție de ponderea fiecărui partid în Parlament și, desigur, în coaliție”. 
Jurnalist: Există vreo șansă ca Ministerul Dezvoltării să rămână la UDMR? 
Nicolae Ciucă: „Nu am încheiat încă negocierile, ca atare, orice formulă de la cea rămânerii în protocol până la cea a modificării, asumării ministerelor de către fiecare partid în parte este deschisă”.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

UDMR ar ieși de la guvernare dacă rămâne fără Ministerul Dezvoltării

 

UDMR a amenințat că iese de la guvernare dacă pierde Ministerul Dezvoltării, portofoliu dorit de liberali, potrivit unor surse.
Printre numele vehiculate la conducerea acestui minister se află Nicolae Ciucă, europarlamentarul Gheorghe Falcă și deputatul Robert Sighiartău.
UDMR ar fi primit la schimb ministerul Fondurilor Europene.
Atât PNL, cât și PSD, au amintit că au majoritate în Parlament cu sau fără UDMR la guvernare.
Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei