Confidenţialitate

Nicolae Ciucă: Nu vor fi înghețate salariile de stat | AUDIO

Premierul Nicolae Ciucă spune că nu vor fi înghețate salariile de stat. Șeful guvernului dă asigurări că executivul nu pregătește măsuri de austeritate, ci doar o „chibzuire mai bună a bugetului”, după cum a declarat acesta.

Nicolae Ciucă, despre înghețarea salariilor: „Nu am discutat chestiunea aceasta”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Nu avem nevoie să inducem motive de panică în rândul populației că vor fi luate măsuri de austeritate. Pe masa guvernului analizăm posibilitatea de a chibzui mai bine bugetul fără să se facă referire la măsuri de înghețare a salariilor”, a spus Nicolae Ciucă.

Jurnalist: Veți îngheța salariile?

Nicolae Ciucă: „Nu, nu este prevăzut, nu am discutat chestiunea aceasta”.

Nicolae Ciucă: „Nu discutăm despre supraimpozitare, ci discutăm despre impozitarea anumitor venituri”

Pe de altă parte, premierul Nicolae Ciucă confirmă discuțiile din coaliția de guvernare legate de supraimpozitarea veniturilor mari din sectorul bugetar. A subliniat că o astfel de prevedere ar viza doar sectorul de stat, nu și pe cel privat.

Prim-ministrul mai spune că măsurile propuse de coaliție vor fi luate doar după o analiză făcută de Ministerul de Finanțe, care nu va fi gata înainte de 1 mai.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Foarte onest vă spun că aseară am discutat și am zis care sunt posibilitățile prin care putem să rezolvăm aceste măsuri. Și, sigur, s-a discutat inclusiv de o propunere. Nu discutăm despre supraimpozitare, ci discutăm despre impozitarea anumitor venituri. Ideea de bază aceasta a fost: a celor care au salariile mai mari decât președintele țării. Nu sunt sigur că vor fi de la 1 mai, 1 mai este săptămâna viitoare”, a spus Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Citește și: Joe Biden va candida pentru un nou mandat la alegerile prezidențiale din 2024 | VIDEO