Confidenţialitate

Joe Biden va candida pentru un nou mandat la alegerile prezidențiale din 2024 | VIDEO

Președintele Statelor Unite ale Americii – Joe Biden – a anunțat marți, 25 aprilie 2023, că va candida din nou la alegerile prezidențiale din 2024.

„Fiecare generație a avut un moment în care a trebuit să ia atitudine pentru democrație. Pentru a-și apăra libertățile fundamentale. Cred că acesta este momentul nostru. Tocmai de aceea candidez pentru realegerea în funcția de președinte al Statelor Unite. Fiți alături de noi. Să terminăm treaba pe care am început-o”, a scris Joe Biden într-o postare pe Twitter.

Președintele a ales să își lanseze campania la a patra aniversare a revenirii sale în politică în 2019, când și-a declarat intenția de a candida pentru a treia oară. Atunci, ca și acum, Biden s-a bazat pe un videoclip pentru a-și anunța oficial candidatura înainte de a începe campania prezidențială, scrie The Guardian.

Vicepreședintele Kamala Harris, cea mai importantă femeie și persoană de culoare din politica americană, îi va fi din nou contracandidată, a anunțat ea.

Statele Unite ale Americii după 4 ani de la primele alegeri prezidențiale câștigate de Joe Biden

„Peisajul s-a schimbat remarcabil de la campania sa de acum patru ani. Țara încă se luptă cu cicatricile unei pandemii care a făcut peste 1,1 milioane de victime și cu o inflație care s-a atenuat de la maximele istorice, dar care rămâne dureroasă pentru consumatori. Americanii rămân profund dezbinați, tulburați de pierderea dreptului federal la avort, de împușcăturile în masă aproape săptămânale și de înrăutățirea dezastrelor climatice”, scrie The Guardian.

Realizările lui Joe Biden în calitate de președinte

„Printre realizările sale în calitate de președinte se numără: o campanie de vaccinare în masă; realizări politice definitorii pentru moștenirea sa în domeniul climei și al sănătății; și numirea judecătoarei Ketanji Brown Jackson, prima femeie de culoare care a făcut parte din Curtea Supremă a SUA”, mai scrie The Guardian.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Claudiu Degeratu, despre mesajul lui Joe Biden pentru Republica Moldova: SUA a încercat la Varșovia să consolideze sprijinul pentru Maia Sandu | AUDIO