Confidenţialitate

Nicolae Ciucă, despre situația Ucrainei: Este nevoie de întărirea securității la flancul estic al NATO | AUDIO

Orice agresiune împotriva Ucrainei va avea repercursiuni serioase – a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la finalul unei întâlniri cu premierul român, Nicolae Ciucă. Cei doi speră, însă, că se vor putea găsi soluții pașnice. În acest sens, o nouă reuniune NATO-Rusia va fi convocată anul viitor.

Secretarul general al NATO a spus că important este să se evite escaladarea situației la granița cu Ucraina și să se găsească soluții pașnice.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă, a spus că ceea ce se întâmplă la granița Ucrainei arată nevoia de întărire a securității la flancul estic al Alianței Nord-Atlantice.

„Reafirm sprijinul acordat de România Ucrainei în ceea ce privește suveranitatea și integritatea teritorială”, a spus Nicolae Ciucă la întâlnirea cu secretarul general al NATO.

Reamintim, Rusia a adus, în ultimele zile, efective militare importante la granița cu Ucraina, în ciuda asigurărilor pe care le dă că nu ar avea intenția unei invazii. Deja, în apropierea graniței sunt peste 100.000 de militari ruși.

Sursa foto: Twitter / Jens Stoltenberg

Citește și: Trei persoane au încercat să intre în țară, prin Aeroportul Otopeni, cu documente sanitare false sau care nu le aparțineau | AUDIO

Autor: Liliana Nicolae

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.