Confidenţialitate

Trei persoane au încercat să intre în țară, prin Aeroportul Otopeni, cu documente sanitare false sau care nu le aparțineau | AUDIO

Trei persone au încercat în ultimele 24 de ore să intre în țară prin Aeroportul din Otopen prezentând documente sanitare false, anunță Poliția de Frontieră Română.

Un bărbat de 31 de ani, care venea din Amsterdam, a prezentat poliţiştilor de frontieră, pe lângă documentul de călătorie, un certificat digital cu cod QR care atestă vaccinarea împotriva virusului SARS CoV-2, în vederea exceptării de la măsura carantinării.

Dar, după verificare, polișiștii au constatat că documentul prezentat este emis pe un alt nume şi nu îi aparţine persoanei care s-a prezentat la control. Bărbatul a recunosct că certificatul aparţine tatălui acestuia.

Tot luni, alți doi români, de 32 respectiv 33 de ani, sosiţi cu o cursa din Liverpool pe Aeroportul Henri Condă, au prezentat autorităţilor sanitare teste PCR pentru detecţia virusului SARS CoV-2, cu rezultat negativ. Cele doua teste erau de fapt false.

De luni, cei care vin în România trebuie să completeze și Formularul de Localizare a Pasagerului. Până acum – peste 100 000 de mii de persoane au completat formularul pe site-ul plf.gov.ro.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Florentina Mihaiță

Citește și: Un alt caz de infectare cu tulpina Omicron a fost confirmat în România. Bilanțul total ajunge la 16