Confidenţialitate

Nicolae Ciucă, agreat de unii liberali pentru a conduce Guvernul în următorii patru ani | AUDIO

Liberalii se întâlnesc, marți, în forma restrâns, la sediul central al PNL, pentru a stabili strategia de negocieri cu USR și UDMR dar și pentru a-l alege pe cel care va fi propus premier președintelui.

Totodată, liderii PNL urmează să-i transmită lui Ludovic Orban că-l susțin pentru a prelua șefia Camerei Deputaților.

Pe de altă parte, marți, ar trebui să înceapă discuțiile pentru formarea unei alianțe, de dreapta, care să preia guvernarea.

Toată lumea așteaptă rezultatele finale ale alegerilor, ce vor fi anunțate la prânz, potrivit informațiilor strânse de Europa FM. Surse din cadrul Autorității Electorale au declarat pentru postul nostru că PMP nu va trece pragul.

Surse din cadrul PNL au declarat, pentru Europa FM, că liderii partidului vor conveni asupra unei propuneri de premier cel târziu până la sfârșitul săptămânii.

În presă, au fost menționați, până acum, printre alții, președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, ministrul Economiei, Virgil Popescu, dar și proaspătul premier interimar, Nicolae Ciucă.

Dacă primii doi nu par încântați să devină premieri și potrivit surselor Europa FM, nici nu le-a facut nimeni, deocamdată, o astfel de propunere, Nicolae Ciucă este persoana despre care unii liberali spun că ar fi o bună variantă pentru a conduce Guvernul patru ani.

“Chiar dacă nu e hârșâit în politică, Nicu se adaptează și ar putea fi un bun premier” , a mărturisit o sursă liberală pentru Europa FM.

Cât privește afișarea unei propuneri de premier precum directorul SRI, Eduard Helvig, unii liberali spun că nu știu cine lansează astfel de variante, de vreme ce ele nu au fost discutate în interiorul formațiunii deocamdată.

În ceea ce-l privește pe prim ministrul interimar, Nicolae Ciucă, el a fost marți dimineață la Guvern, iar surse guvernamentale au declarat pentru postul nostru că ar putea face după amiază o declarație.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru