Confidenţialitate

Nicolae Bănicioiu nu s-a prezentat la audierile din dosarul ”Colectiv”

Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu nu a venit la sediul Parchetului General, unde a fost citat pentru a fi audiat ca martor într-un dosar disjuns din “Colectiv”. Se fac cercetări în legătură cu modul de intervenție a autorităților după incendiul din octombrie 2015.

Avocatul Doru Viorel Ursu, care reprezintă familiile victimelor, a declarat că Bănicioiu a invocat motive personale pentru a nu se prezenta la audieri. Avocatul a anunțat că va cere aducerea cu mandat a fostului ministru al Sănătăţii.

“Astăzi am venit pentru că fusese citat domnul Bănicioiu, care din motive personale nu poate veni. Am solicitat atunci să fie adus cu mandat de aducere, că aşa spune legea. Am garanţia că se va prezenta sau va fi adus. Nu îi comentez gestul domnului Bănicioiu, cred că se manifestă o senzaţie de teamă de câteva săptămâni, pentru că cineva trebuie să răspundă şi nu doi pompieri şi trei artificieri”, a spus Doru Viorel Ursu.

Marți a fost audiat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Pe 30 octombrie 2019, se vor împlini 4 ani de la tragedia din clubul Colectiv. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi mulţi dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65.