Confidenţialitate

Nick Kyrgios – amendat de ATP pentru violență verbală și conduită nesportivă

Australianul Nick Kyrgios a fost amendat de Asociația Tenismanilor Profesioniști, după comportamentul de la meciul cu Mischa Zverev, în turneul de la Shanghai.
El va trebui să plătească 16.500 de dolari: 10.000 fiindcă a jucat “fără efort”, 5.000 pentru violență verbală și 1.500 de dolari pentru “conduită nesportivă”.

Clasat pe locul al 14-lea ATP, Kyrgios a pierdut partida cu 3-6, 1-6, în doar 48 de minute, contra germanului Zverev, de pe poziția a 110-a, iar la un serviciu a lovit mingea fără să o mai arunce în aer, și a plecat spre margine fără să mai aștepte returul adversarului. I-a spus apoi arbitrului să strige “time”, pentru că vrea să plece acasă. Acesta a răspuns că se află la un turneu profesionist și nu poate avea un astfel de comportament neprofesionist. După ce și un spectator i-a strigat să respecte jocul și publicul, Kyrgios a început să-l înjure și a strigat: “Vrei să joci tu? Stai jos, taci și uită-te!”. La final a fost huiduit de toată arena și a declarat că a clacat din cauza oboselii.

Australianul nu este însă la prima abatere. Anul trecut a fost amendat tot la Shanghai, după ce s-a plâns de starea terenului și a spus că turneul este un “circ”.

Deasemenea, a fost suspendat 28 de zile, fiindcă la un meci cu Stanislaw Wawrinka i-a strigat elvețianului că iubita acestuia l-a înșelat cu un alt tenisman australian – Thanasi Kokkinakis.

Nick Kyrgios este însă în urcare în ierarhia mondială, după ce duminică a câștigat turneul de la Tokyo, învingându-l pe francezul David Goffin.