Confidenţialitate

Niciun concurs pentru funcția de manager de spital nu va mai fi organizat în perioada următoare

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis suspendarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere de la nivelul spitalelor, acestea fiind oprite timp de câteva săptămâni.

Ministerul Sănătății a decis să amâne ocuparea acestor funcții până când va fi modificată procedura de selecție, astfel încât să se țină cont de anumite criterii de performanță.

Ministrul Vlad Voiculescu a semnat, vineri, un ordin prin care retras reprezentanții Ministerului Sănătății din consiliul de administrație de la Spitalul Floreasca și din comisia de contestație din cadrul concursului pentru funcția de management, concurs care trebuia să se desfăsoare ieri. Conform prevederilor legale, ordinul semnat de ministru a avut efectul de a anula desfășurarea concursului“, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Laurențiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acesta a precizat că potrivit proiectului de management, funcțiile de conducere vor fi ocupate pe baza unor criterii de performanță.

E convingerea ministerului că a venit momentul pentru a analiza și a efectua modificări privind procedura de selecție a viitorilor manageri. Procesul de selecție este o parte foarte importantă a acestui angrenaj. E în lucru un contract de management al spitalelor. Trebuie să conțină criterii clare de performanță.

”Printre criterii l-aș menționa pe cel de raportare reală a infecțiilor nosocomiale. Vom acorda mare atenție asupra criteriilor de igienă, nu mai vrem spitale murdare în România. Un alt element este feedback-ul pacienților. Niciun concurs pentru ocuparea funcției de manager nu va avea loc până nu se va definitivva acest proiect de management iar termenul este de câteva săptămâni“, a mai declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății.