Confidenţialitate

Nicio echipă din Liga 1 nu va putea juca pe stadionul Arcul de Triumf

Arena, care se află în plin proces de renovare, are dimensiuni specifice unui teren de rugby și nu poate găzdui meciuri de fotbal, a declarat pentru “Prosport” Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Printre cei mai insistenți doritori de a folosi acest stadion se numără Gigi Becali, refuzat și pe noua arenă din Ghencea, rezervată echipei armatei – CSA Steaua.

„Lățimea terenului este de 80 de metri. Din ce am reținut, UEFA stipulează clar ca lățimea trebuie să fie 68 de metri pentru categoriile 3 si 4. Pe lateral nu sunt tribune sau garduri, sunt pereți de beton. FIFA și UEFA cer, de asemenea, ca pe margine să fie 10 metri liberi, unde se afla suprafața de protecție, banca tehnică și așa mai departe. Se ajunge astfel la 88 metri, prin urmare din aceasta cauza, din pacate, terenul nu va putea fi folosit pt meciuri oficiale de fotbal”, a declarat Alin Petrache.

Președintele Federației Române de Rugby amintește stadionul Arcul de Triumf a fost pus pe lista pentru Euro 2020 pentru antrenamentele echipelor de fotbal, nu și pentru meciuri:

În cazul rugbyului, prevederile sunt diferite si sa nu uitam ca nu există bancă de rezerve, jucătorii stand în tribună. Pe acest teren se pot face antrenamente, aceasta fiind și una din premisele demarării construcției noii arene, dar nu a fost niciodată vorba despre desfășurarea unor meciuri oficiale de fotbal”.

Amintim, și Rapidul anunțase ar vrea folosească stadionul de lângă Mănăstirea Cașin, până când va fi gata noua arenă din Giulești.

Stadionul Arcul de Triumf va avea 8.207 de locuri și stadiul lucrărilor a ajuns la circa 70%.

Încă de la inaugurarea lui, la începutul secolului trecut, acesta a fost folosit strict pentru rugby și în prezent este stadion național al “Reprezentativei Stejarilor“.