Confidenţialitate

New York: Falimente în lanț și tot mai puține locuri de muncă | AUDIO

Cu o rată a șomajului de 26% în septembrie, cartierul West Farms a devenit un epicentru al crizei economice din New York, una dintre cele mai afectate comunități urbane din Statele Unite.

The New York Times publică un reportaj pe această temă.

Șomajul în această enclavă săracă și în mare parte latino de 19.000 de persoane din West Farms-Bronx era de două cifre înainte de focar. S-a înrăutățit mult, până la 26% în toamnă.

În cartierul rezidențial West Farms mai mult de unul din 4 muncitori nu mai lucrează.

Mulți erau angajați în magazine, menajere în hoteluri, chelnerițe, bucătari, șoferi angajați, ofițeri de securitate și lucrători de întreținere înainte de pandemie.

Chiar și înainte de valul de infectări, majoritatea obținea salarii mici și aproape niciodată îndeajuns, notează  The New York Times.

Acum, speranțele lor pentru o viață mai bună sunt tot mai mici, pe măsură ce rămân în urmă cu chiria, cu rația de alimente și acumulează datorii la cardurile de credit.

Deși niciun colț al orașului nu a scăpat de consecințe, pierderile masive de locuri de muncă s-au concentrat în rândul populației din afara Manhattanului, care, oricum, rămăsese în urmă din punct de vedere economic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Iorgu Ianuși