Confidenţialitate

Nereguli grave la Tarom, în ziua în care Răzvan Cuc a fost acuzat că a cerut ținerea avioanelor la sol

Nereguli grave la Tarom, chiar în ziua moţiunii de cenzură împotriva Vioricăi Dăncilă, când Răzvan Cuc a fost acuzat că a cerut directorului companiei  să ţină aeronavele la sol pentru ca parlamentarii să nu ajungă la vot în Bucureşti.

Neregulile au fost descoperite de Corpul de control al prim-ministrului .

Raportul corpului de control arată că, pe 10 octombrie anul trecut, când a avut loc moţiunea împotriva Guvernului Dăncilă, dintre cele 42 de zboruri programate şi efectuate de aeronavele Tarom, 18 zboruri au înregistrat întârzieri (cuprinse între 5 şi 45 de minute).

În acea zi, pe listele de pasageri ale curselor către Bucureşti s-au aflat 5 parlamentari, care ar fi trebuit să ajungă în Capitală pentru a-şi exprima votul la moţiune.

Numele acestora a apărut în presă, fiind astfel încălcată  legislaţia privind protecţia datelor personale.

De altfel, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a anunţat că un angajat al companiei a accesat neautorizat aplicaţia de rezervări şi a fotografiat lista pasagerilor, pe care a divulgat-o neautorizat în mediul on-line.

Compania a fost atunci amendată cu echivalentul a 20.000 euro.

Ludovic Orban, declara, la sfârşitul anului trecut, că potrivit unor reprezentanţi ai Tarom, directoarea companiei a fost demisă deoarece ar fi refuzat să ţină la sol aeronavele în ziua moţiunii de cenzură, având în vedere că peste 20 de parlamentari urmau să vină din ţară la Bucureşti.

Ulterior, directoare  Mădălina Mezei a confirmat această informaţie precizând, că i-ar fi spus ministrului Transportului de la acea vreme, Răzvan Cuc, că o astfel de decizie ar fi un abuz.