Confidenţialitate

Bacău: Nereguli grave în depozitarea gunoiului

Prefectul județului Bacău, Leonard Bulai, a mers în control alătuiri de comisarii Gărzii de Mediu după ce la Prefectură au ajuns două sesizări privind existența a două gropi improvizate de gunoi La Berești – Bistrița.

Iar sesizările s-au dovedit întemeiate, pentru că acolo echipa de control a găsit deșeuri de toate tipurile, de la materiale de construcție, deșeuri menajere, la tot felul de resturi de prin gospodărie.

Mai mult, la una din gropile de gunoi improvizate a fost prinsă în flagrant și o persoană care aducea pământ cu un tractor, folosit pentru acoperirea deșeurilor. Primăria a fost amendată de Garda de Mediu cu 40 de mii de lei, iar autoritățile trebuie să strîngă gunoaiele și să igienizeze zona cît mai repede.

Câte 40.000 de lei amendă de la Garda de Mediu au primit, în ultima vreme, și primăriile Nicolae Bălcescu, Sărata și Sascut, iar primăria Tg. Trotuș a fost sancționată cu 15 mii de lei. Prefectul are un mesaj tranșțant și spune că primarii nu au nici o scuză, iar toleranța față de persoanele care aruncă gunoaie la voia întîmplării trebuie să fie zero.

Bulai mai spune că aruncarea deșeurilor la înrtîmplare a devenit un fenomen la nivelul Bacăului și că vor urma și alte controale, pentru că nu va permite ca Bacăul să se transforme într-o imensă groapă de gunoi.

Claudia Toader