Confidenţialitate

Nereguli descoperite de inspectorii OPC în magazine din Slobozia

În timpul unor controale realizate la Slobozia, inspectorii ialomițeni ai Protecției Consumatorului au descoperit pește decongelat și produse din pește în vid care, la lista ingredientelor, aveau înscris alt tip de pește față de cel existent în pachet.

Amenzile depășesc 95.000 de lei, potrivit Mediafax.

A fost dispusă oprirea temporară a activității până la remedierea deficienţelor pentru 7 operatori economici, dintre care 5 unități cu produse alimentare și 2 operatori economici cu produse nealimentare.

La o firmă care producea și comercializa pâine, s-a descoperit că nu afișa ingredientele alergene.

Inspectorii au mai găsit frigidere neigienizate, cu chedere rupte, cu urme de rugină, produse din pește în vid care la lista ingredientelor aveau înscris alt tip de pește față de cel existent în pachet, pește sărat pentru care nu se respecta temperatura de depozitare, apă minerală preambalată depozitată direct pe paviment.

În magazine care comercializau produse nealimentare inspectorii OPC au găsit jucării din import neetichetate, fără instrucțiuni privind securitatea produsului, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, marochinărie neetichetate, electrocasnice fără carte tehnică tradusă în limba română și certificat de garanție.

Inspectorii OPC au mai găsit la vânzare produse promoționale fără respectarea normelor legale în domeniu.